Localizare  
 
     Localizare
     Istoricul comunei
     Potentialul comunei
     Primaria
     Turismul
     Informatii utile
     Oportunitati - afaceri
      Home
Coordonate localizare Localitati componente Comunicatii Relief Hidrologie Vegetatia & fauna Clima Arii protejate Arii protejate din masivul Muntele Mare

Vegetatia si fauna

Vegetatia naturala este reprezentata de pasuni si vegetatie forestiera: fag, gorun , molid, brad, mesteacan, carpen.
Vegetatia prezinta o evidenta etajare pe verticala. Se succed de la poale spre culmi paduri de stejar si gorun, paduri de fag, mai sus amestec de foioase cu molid, apoi molidisuri si în final etajul subalpin. Pajistile alpine propriu-zise lipsesc, fiind suplinite de pajisti subalpine primare si secundare, cu caracter de "poieniri", alcatuite în principal din rogoz alpin, parusca, tuporisca, rugina si tufe de ienupar pitic. În acest segment al Muntilor Apuseni exista elemente de mare interes din punct de vedere botanic.
Padurile intinse care imbraca muntii din zona comunei adapostesc numeroase specii de animale salbatice: lupul, mistretul, iepurele, vulpea, caprioara, veverita. Dintre pasari, in regiunile calcaroase, se intalnesc destul de frecvent presura de stanca, mierla de piatra si fluturasul de stanca, o adevarata perla printre pasari.
Imagine din satelit
Drum forestier pe Valea ....DN 75

Achizitii publice Declaratii de avere Hotariri ale Consiliului local Opinia cetateanului Intranet